Köp info

När du köper en kanin av oss får du en kanin som har blivit hanterad dagligen från början av både barn och vuxna.

Innan ni köper kanin

Innan ni bestämmer er för att köpa en kanin ska ni noga tänka på om ni har den tiden och intresset. Allt för många kaniner säljs på blocket med texten "barnen har tröttnat på Kaninen". Det är viktigt att det är de vuxna som är djurägare och tar ansvaret att den sköts på rätt sätt och att den får den kärlek och omvårdnad den behöver för att få ett långt och lyckligt liv. Barns intresse går upp och ner och kan till en början tycka att den är söt och liten. Men den växer och är inte alltid den lilla kaninungen. Då är det viktigt att föräldrarna tar hand om kaninen så den inte sitter helt ensam i buren och sedan säljs vidare för att intresset har svalnat.

Tinga/köpa

Våra ungar flyttar när de är 8 veckor.

Ser du en kaninunge som du vill köpa är det bra om du tingar den så snart som möjligt, tingningsavgiften utgör halva köpesumman. Kaninen är tingad när handpenningen är inbetald, när den är tingad kan ingen annan köpa den. Ångrar sig köparen återfås ej handpenningen då någon annan köpare kan ha blivit nekad just den kaninen. För att tinga en unge ringer du mig så kan jag kan berätta mer om kaninungen och även höra vad ni är för familj och vad ni har att erbjuda för hem. Vi säljer endast till dem som är över 18 år och vi förbehåller oss rätten att neka köpare som vi ej anser är lämpliga.

När ni hämtar kaninen betalar ni resterande av köpesumman.

När man har tingat en kanin måste man hämta den senast veckan efter att kaninen blivit 8 veckor eller efter överenskommelse. Uteblir hämtningen av kaninen är den åter till försäljning när den är 9 veckor.

Kaninen kommer att vara bettfelskontrollerad, nyborstad och kloklippt. Ni får också härstamningsbevis, skötselråd och en liten påse med övergångsfoder. Läs mer om hur man byter pellets till kaniner under  "mat" .

Glöm inte att ta med en transportbur.

Vill ni hälsa på och träffa kaninungarna för att lättare kunna bestämma vilken unge ni vill ha så är det bara att ringa så ordnar vi det.

 

Intresselista

Vill ni köpa en kanin från oss men finns inte någon till salu just då kan ni sätta upp er på våran intresselista. Innan kaninerna läggs upp på sidan som tingningsbara går vi igenom listan som då har förtur att tinga en kanin. Är du intresserad av att stå på intresselistan går det bra att både ringa och maila. Vi behöver ha namn och mail så vi kan skicka bilder på kaninungarna. Står man på listan måste man inte köpa en kanin, man har rätt att ändra sig. Kanske vill du inte ha de ungar som finns just då. Man kan välja att stå kvar på listan till senare eller avstå helt.

Lämna tillbaka kaninen

Om ni inte kan ha kvar kaninen av någon anledning ex allergi ser vi gärna att kaninen kommer tillbaka till oss så vi kan omplacera den i ett nytt hem. Man får då inte pengarna tillbaka. Vi är mån om att hitta bra och livslånga hem till våra kaniner.

Garanti

Vi har garanti på våra kaniner av den anledningen att när vi själva har köpt kaniner har vi fått både en med bettfel och en som var skadad. Det är inte kul att upptäcka när man just fått hem sin kanin.

För att köparen ska känna sig trygg så har vi garanti på våra kaniner.

  • Alla kaniner från oss ska vara friska.
  • Skulle kaninen dö utan anledning får ni självklart pengarna tillbaka eller en ny unge från en annan kull.
  • Skulle kaninen ha bettfel kan ni lämna tillbaka kaninen och ni får självklart pengarna tillbaka eller en unge från andra föräldrar och det blir avelsförbud på föräldrarna och syskon.
  • Upptäcker ni skador på kaninen när ni kommer hem med den och kaninen blivigt skadad hos oss och ni behöver uppsöka veterinär, får ni pengarna tillbaka.

Teddy garandi

En teddy ska ha lång päls över hela kroppen hela livet. Köper man en Teddy från oss ska man veta att den behåller sin teddy päls och kommer inte att fälla av och bli "peking".
Peking pälsade kaniner kan fälla av så sent som vid två års ålder skulle detta hända får ni tillbaka hela köpesumman.

 

bilder

Kontakt

Telefon:
076-230 86 23
Mail: 
melinda.widinghoff@gmail.com