Kroppsspråk och läten

Tyst malande ljud eller knäppningar - Då du klappar kaninen och den verkligen trivs och tycker det är mysigt kan du köra mycket svaga knäppningar eller ett svagt malande ljud.

Fräser - När kaninen försvarar sitt revir kan den fräsa samtidigt som den hastigt hoppar fram för att bita inkräktaren.

Skriker högt - När kaninen har väldigt ont kan den skrika hjärtskärande.

Hoppar runt dina fötter i cirklar - Hoppar kaninen runt dig tycker den väldigt mycket om dig. Kaniner kan även göra så som en parningsritual inför andra kaniner. Då kan man oftast höra ett knorrande ljud.

Kaninen vilar - När kaninen vilar sitter den ihopkurad eller ligger med utstäckta ben. Kaninen blundar eller har ögonen halvöppna. Vid minsta ljud vaknar kaninen till.

Gnider hakan - Kaninen har en doftkörtel på hakan. Genom att gnida hakan mot saker sätter kaninen sin doft där för att markera att den tillhör henne/honom. Människor kan inte känna den doften men det kan andra kaniner.

Kaniner slickar - När kaninen slickar på din hud så "tvättar" den dig. Kaninen visar uppskattning och att den tycker om dig. 

Kaninen lämnar spillning - När kaninen springer fritt så lämnar den lite lortar här och var trots att kaninen är rumsren. Kaniner har en doftkörtel precis vid analöppningen, på så vis doftmarkeras kaninens spillning som då talar om hur gammal kaninen är hur den mår och kön osv. Det blir ett medelande till andra kaniner.

Stampar med bakbenet - Kaninen stampar med bakbenet när den är rädd och känner sig hotad. Den varnar också andra kaniner om fara.

Kaninen ligger tryckt mot marken med bakåtfällda öron och uppspärrade ögon - Detta är kaninens skyddställning. Kaninen lägger sig så om en fara plöttsligt dyker upp eller vid något oväntat ljud som skrämmer kaninen.